Een paar dagen geleden liep ik door de supermarkt en het viel mij op dat een oude mevrouw alle moeite deed om iets uit het schap te pakken. Ondanks dat zij zo krom boven haar rollator liep en te klein was om er bij te komen, probeerde ze uit alle macht haar hand te strekken om het product van een schap te pakken. Met haar andere hand hield ze haar rollator vast, die telkens een heel klein beetje van haar vandaan reed bj elke beweging die ze maakte. Bij elke centimeter dat de rollator weg reed, groeide de angst bij de oude mevrouw. Terwijl ik het pad in liep aanschouwde ik deze gebeurtenis en inplaats dat ik naar mijn product liep, liep ik door naar haar. Ik zei tegen haar dat ik haar product voor haar zou pakken.

Een paar warme, blije en aandoenlijke ogen keken mijn kant op en bij het zien van mijn aanwezigheid maakte ze opgelucht plaats voor mij, zodat ik haar product uit het schap kon pakken. Ik stond niet helemaal recht voor het schap, laat staan recht voor haar product maar meende bij mezelf dat ik er wel bij kon komen. Dat lukte ook zeker, ik pakte het product voor de oude mevrouw en op het moment dat ik me omdraaide om het product haar aan te reiken, schoot het uit m’n hand.

Als een soort raket vloog het product door de lucht naar de grond in plaats van in de oude mevrouw haar hand. We moesten er allebei enorm om schaterlachen! De oude mevrouw zag dat ik er werkelijk niets aan kon doen. Ik pakte dan ook direct het product op, dat schadeloos op de grond lag, en gaf het met twee handen alsnog aan de oude mevrouw. Terwijl zij mij hartelijk bedankte, waren we beide nog vrolijk aan het lachen over de bizarre situatie.

We namen vrolijk afscheid van elkaar en nog na lachend liep ik de andere kant terug om mijn product aan de andere kant van het pad te pakken. Terwijl ik nog zat te lachen over deze komische situatie, liep er een meneer mij tegemoet. Zijn gezicht zag er bedenkelijk uit en met grote passen liep hij mij tegemoet, onwetend wat voor een komische situatie er net had plaats gevonden.

Een paar meter voor de meneer mij kruiste, zag hij mijn vrolijke, glimlachende gezicht met sprankeling in m’n ogen en begon spontaan ook vrolijk naar mij te lachen. Ik knikte vriendelijk naar hem en liep door, pakte mijn product en liep naar de kassa.

Eenmaal daar aangekomen stonden er mensen met hele volle boodschappen karretjes. Ik sloot keurig achteraan en mocht direct van mijn voorganger, die net haar volle karretje op de band had gestald, voor haar gaan afrekenen. Ik bedankte haar vriendelijk en m’n blije gezicht taste de caissière aan, die spontaan begon te stralen en vrolijk, na het afrekenen, m’n bonnetje overhandigde.

Onderweg naar huis op m’n fiets, leek het wel of ik elke voorbijganger een positieve straling gaf waarop ze spontaan begonnen te lachen en vrolijk werden. Tijdens m’n fiets tocht naar huis bleef dit maar doorgaan met vrolijke voorbijgangers, zelfs mensen in de auto lieten me met alle plezier voor gaan of begonnen spontaan naar me te lachen.

Eenmaal thuis was ik onder de indruk van wat er zojuist allemaal gebeurde. Voor mijn gevoel leek het wel alsof ik in een andere wereld, een droom, terecht kwam! 

Hoe makkelijk is het wel niet om de wereld te veranderen door alleen maar diep vanuit je hart te lachen en genieten? Even al je zorgen los te laten. Lachen, niet eens zo zeer naar anderen, alleen maar naar jezelf vanuit jouw eigen hart.

Wil jij ook zo’n positieve missie? Niet tijdelijk maar vaker? Meld je dan nu aan voor mijn workshop Loslaten van Emoties zodat ik jou kan leren om met een snelle en makkelijke techniek negatieve emoties los te laten, wat jou nu belemmert, en jou weer lekker  te kunnen laten genieten en stralen.

Mail naar info@purpleflow.nl en voor meer informatie over workshop Loslaten van Emoties zie; https://purpleflow.nl/workshop-loslaten-van-emoties/