Telkens als het meisje naar haar vriendje keek had ze een vragende blik in haar ogen, zoekende naar goedkeuring van hem. Ze volgt hem, gelooft heilig in hem en vertrouwt hem helemaal. Zo lang hij gelukkig is, is zij dit ook.
De jongen loopt doelloos rond, hij heeft geen bestemming en hij weet niet waar hij heen moet gaan. Hij laat dit aan niemand blijken, zeker niet aan zijn vriendinnetje. Hij is bang voor negatieve reacties van anderen, wat zullen zij wel niet van hem denken en vinden zodra hij zijn doel heeft gevonden en hiernaar toe streeft? Hij weet dat zijn vriendinnetje naar hem op kijkt, dit geeft hem een machtig gevoel en dat wil hij graag zo houden.

Doordat het meisje zo in haar vriendje en zijn pad gelooft, ziet zij niets anders dan hem. Ze weet dat hij het moeilijk heeft, maar dat geeft niet, ze steunt hem toch wel. Ze heeft hierdoor niet in de gaten dat het universum haar signalen geeft.

De jongen zit zo in zijn hoofd te malen over waarheen te lopen zonder anderen jaloers, boos of teleurgesteld te maken dat ik hij de signalen van het universum ook niet ziet. Het gepieker maakt hem kortzichtig, deuren en ramen vallen voor zijn neus dicht, mensen die iets tegen hem zeggen komt niet bij hem binnen, niets van dit raakt hem.

Al zou het universum het laten regenen van witte veertjes, extra bijzonder gekleurde vlinders laten voorbij vliegen of een toeter laten afgaan, de jongen en het meisje zien en horen het niet. En zo vervagen hun toekomst wensen in dromen die nooit uit zullen komen.

Totdat er iets gebeurt. Het hoeft niet eens zo heel erg heftig te zijn, iets dat hun beide of een van de twee versteld doet staan. Iets wat een “flabbergasted” ervaring is wat nooit meer vergeten zal worden. Dit wordt vaak als een negatieve ervaring gezien, terwijl het juist omarmt mag worden en juist als doorbraak mag worden beschouwd. Dat is zo’n moment waarvan je weet en tot aan je botten aan toe voelt; “en nu ga ik het helemaal anders doen”. Dat is het moment dat de witte veertjes opvallen, de vlinders heel even op je je komen zitten, een lieve warme glimlach van een voorbijganger herkent wordt of een toeter die je uit je negatieve gedachten haalt en weer terug in het hier en nu brengt.

Meestal verandert er tijdens zo’n proces heel veel alleen zitten belemmerende overtuigingen nog in de weg. En wat moet je met al die lagen van emoties doen die al die jaren zo goed verstopt waren?

Misschien herken je jezelf hierin, neem dan hier contact met me op en dan maken we een afspraak van een van mijn diensten waarin ik jou begeleid in jouw persoonlijke ontwikkeling groei.