Lang dacht ik dat mezelf vergeven het meest absurde was om te doen. Waarom zou ik mezelf voor iets moeten vergeven als de ander mij iets had aangedaan? Dan lijkt het net alsof ik de ander goedkeuring geeft voor wat die mij heeft aangedaan, toch?!

Zo werkt de “moderne” vergeving niet! In de online workshop Loslaten van Emoties heb ik het ook over terug gaan naar het begin van waar dat gevoel, dat je ervaart op moment dat je je boos, afgewezen, of verdrietig voelt, vandaan komt.

Elke keer dat je een emotie voelt is dat een trigger in jouw onderbewustzijn naar vroeger. Ook al is de gebeurtenis nieuw, de emoties die eraan vast zitten komen uit het verleden. Als je terug gaat naar het verleden dan voel je precies hetzelfde gevoel als dat je nu voelt, lijkt heel vreemd maar ik heb het zelf ondervonden en het is echt waar!

Het mooie van terug gaan naar het verleden waarin je voor het eerst die emotie voelde is dat je daar dus kan vragen aan jezelf wat je wel nodig had. En dit is heel belangrijk voor je onderbewustzijn om te buigen, het omdraai proces te activeren.

Ons ego-denken weet heel goed wat die niet wil. Dag in dag uit, verteld je ego-denken wat die niet wil, wat niet goed gaat, hoe het anders moet en dat je “er” vooral nog niet bent, pas dan kan je gelukkig zijn. En daar zit nou net de “angel” in het “verhaal”. Je bent namelijk al goed, compleet in wie je bent. Daarom is iedereen ook uniek in zijn/haar doen. Alleen we zien dat niet van onszelf, vinden dat we nog beter moeten zijn en worden en zo heeft het ego-denken alle macht om vooral niet bewust of in verbinding te leven en uiteraard voelen. En dan wordt het vergeven van jezelf en anderen ook bijna onmogelijk.

Probeer het eens uit. Kijk eens of je vandaag of gisteren, mag ook langer geleden, iets hebt meegemaakt waarin je je niet gelukkig voelde. Maak die emotie wat je als eerste voelde wat groter en vraag dan aan jezelf wanneer je je dit eerder hebt gevoeld? En wat had je toen nodig? Van wie? Kijk eens naar die persoon of personen, konden zij jou geven waar jij naar hebt verlangd?

Als je niks kan zien, voel dan heel goed, dat wat je ziet, hoort, voelt is het antwoord. En dan kan je zowel jezelf als de ander vergeven.

Als je hier meer over wil leren, meld je dan aan voor de online Workshop Loslaten van Emoties. Hierin leer ik je veel meer zodat het straks ook voor jou en makkie wordt om zowel jezelf als anderen met alle liefde te mogen vergeven!

Online workshop Loslaten van Emoties