Met tranen in z’n ogen keek hij uitzichtloos voor zich uit. Niemand heeft hem ooit begrepen. Dat wat hij van jongs af aan zag en voelde, geloofde niemand.

Om maar niet voor gek te worden verklaard stopte hij al z’n gevoel weg. Als een bal die je in onder water duwt, maar telkens ploft die bal naar de oppervlakte op momenten dat je even niet kijkt en er niet aan denkt.

Angst, verdriet, oud zeer, depressie, rot gevoel, zijn allemaal gevoelens waar nooit over gesproken mocht worden. Je hebt een goede baan, leuk gezinnetje, mooi gezellig huis en een auto, dus dan gaat het toch goed met je?
Maar dat je passies allang niet meer je passies zijn, je geen positieve vooruitzichten meer hebt en als een soort automatische piloot leeft, ziet niemand aan voor onderdrukking van oude overtuigingen, burn-out of depressie.

Alles wat niet tastbaar is, is vaak moeilijk te begrijpen voor ons ego. Ons ego wil duidelijkheid, tastbaarheid, herkenning en erkenning.
Nieuw is vaak eng, leeg en eenzaam. Terug naar het oude bekende is dan ook vaak het eerste wat iedereen automatisch doet. Terug naar de veiligheid. Want hoe kun je jeZelf nou veilig voelen in iets wat totaal nieuw is?

Dan, na jaren van onderdrukkingen, raak ik met hem in gesprek en leg hem uit wat hij gezien en gevoeld heeft als kind zijnde, waarom hij zich nu zo rot voelt en hoe dat energetisch in zijn werk gaat. Ik reik hem handvatten uit, zodat hij hier wel mee kan en durft om te gaan.
En toen zag ik de opluchting, verheldering en het “aha” moment, z’n gezicht begon te stralen van verlichting. Er viel ter plekke, daar op straat waar wij stonden te praten, een last van zijn schouders af. Het raakte hem, tranen stonden dan ook in z’n ogen, eindelijk iemand die hem uitlegde dat hij niet gek is, dat hij jaren zijn super goede intuïtie onderdrukt heeft en dat hij jarenlang naar iedereen z’n pijpen stond te dansen i.p.v. naar zijn eigen gevoel te luisteren en daar naar te handelen…

Kom naar de workshop Bij Jezelf Komen en leer daar o.a. hoe jij om kan gaan met jouw intuïtie. Jij bent niet gek of raar! De eerst volgende workshop Loslaten van Emoties is op zondag 4 november 2018.
Meld je hier aan!