Zittend langs het water hoor ik het zeewater klotsen tegen de rotsen. Ondanks het lawaai, geeft het een rustgevend geluid.

Het is zomer, als ik dit schrijf, en de zon weerkaatst op het water zodat het net lijkt alsof er sterretjes dansen op het water.

Terwijl ik heerlijk lig te genieten van het lawaai buiten en de rust in m’n hoofd, krijg ik het gevoel dat het water mij iets te vertellen heeft en pak daarop volgend pen en papier.

Terwijl ik me afstem op het zee water, voel ik heel veel verschillende energieën. Mooie, zachte, fijne energieën. Maar ook verdriet, angst en boosheid als energieën. Allemaal energieën die mij van alles te vertellen willen hebben.

Telkens stem ik me af op een andere energie en vraag aan deze energie wat het mij te vertellen heeft. Al schrijvend spuwt m’n lichaam ineens tegen. Ik krijg opeens het gevoel dat mijn keel wordt dichtgeknepen.

Direct onderneem ik actie en voel bij mezelf aan wat dit mij te vertellen heeft. In stilte luister ik naar mijn energie. Ook mijn gevoel wil gehoord worden en laat dit maar al te duidelijk merken!

Wij mensen bestaan voor 70% uit water, ook wij mensen beschikken over heel veel verschillende energieën met ieder z’n eigen thema en verhaal.

De energieën van het zeewater en mijn lichaamsenergieën lijken met elkaar te corresponderen. Alle energieën willen gehoord en gezien worden en dat laten ze vaak genoeg blijken en voelen, ook bij mij!

In ons dagelijks leven komen dezelfde energieën tevoorschijn met elk hun eigen manieren. Wijzelf willen dat anderen ons zien, horen en accepteren. Het ene moment lukt dit heel goed en de andere keer werkt het juist tegen. Het is dan alsof je een klap in je gezicht krijgt of alsof je onzichtbaar bent voor de ander.

Door te blijven voelen naar onze energieën met elk hun eigen thema’s, blijf je bij jezelf en blijf je in jouw kracht staan.

Wil jij meer weten over jouw thema?

Dat wat niet meer bij jou past wil je loslaten, maar wat past dan nog wel bij jou?

Meld je dan nu aan voor de workshop Bij Jezelf Komen. Hierin leer je tips en tools om dichter bij jezelf te komen en in je kracht komen te staan.